Intervenții chirurgicale minore

Intervenții chirurgicale minore cu beneficii enorme

Procedurile chirurgicale minore indică intervențiile care se efectuează pe un țesut artificial, sub anestezie locală, necesare pentru a vindeca sau pentru a ameliora anumite afecțiuni care nu necesită implicarea dispozitivelor foarte sofisticate sau asistența respiratorie. Unele dintre procedurile cele mai frecvent efectuate sunt: repararea lobului urechii, rinofima, xantelasma, keratoza seboreică, granulomul piogen.

Protocol de tratament

Procedurile chirurgicale minore sunt minim invazive și pot fi definite prin mici incizii care permit introducerea în corp a instrumentelor chirurgicale. Astfel, medicul poate efectua procedura fără a deteriora cantități mari de țesut. În cazul acestor intervenții, pacientul este conștient pe toată durata procedurii, iar timpul de recuperare este mult mai scurt. Durata tratamentului este de 15-30 de minute.

Repararea lobului urechii (Split Earlobe Repair)

Repararea lobului urechii este o procedură rapidă care se efectuează pentru a corecta lobii despicați sau rupți din cauza cerceilor grei purtați pe o perioadă lungă de timp sau din cauza cerceilor prinși și apoi trași. Această procedură chirurgicală minoră implică tăierea pielii despicate și șuturarea celor două părți împreună pentru a oferi un aspect simetric. 

Rinofima (Rhinophyma)

Rinofima este o manifestare clinică a rozaceei fitamoase. Aceasta poate provoca un blocaj nazal și poate adăposti, rar, celule canceroase. Procedura contribuie la restabilirea esteticii și a funcției nasului. În funcție de gradul de severitate, medicul utilizează următoarele proceduri chirurgicale: laserul CO2, excizia, dermabraziunea sau electrochirurgia. În acest caz, pentru a evita o nuanță roșiatică a pielii nazale, trebuie să reduci expunerea directă la soare în primele 6 luni după intervenție.

Xantelasma (Eyelid Xanthelasma)

Xantelasma este o afecțiune care indică papule moi, galbene, pline de colesterol pe sau lângă pielea pleoapei. Această afecțiune medicală este asociată, de regulă, cu diabetul, disfuncțiile tiroidiene sau colesterolul ridicat. Xantelasma nu dispare de la sine, de aceea trebuie înlăturată printr-o intervenție minoră. Operația este simplă și nu durează mai mult de 30 de minute, iar cicatricile (dacă există) vor fi ascunse în pliurile naturale ale pleoapelor, fâcându-le invizibile.

Keratoza seboreică (Seborrheic Keratoses)

Keratoza seboreică reprezintă o creștere inofensivă a pielii, similară cu o aluniță. Tratamentul nu este necesar, însă, de cele mai multe ori, îndepărtarea acesteia se face din punct de vedere estetic. Procedura de înlăturare a keratozei se efectuează sub anestezie locală. Zona este amorțită cu o injecție de anestezic, iar ulterior keratoza este înlăturată folosind o combinație de cauterizare (căldură) și chiuretaj (răzuire).

Granulomul piogen (Pyogenic Granuloma)

Granuloamele piogene indică umflături mici formate din vase de sânge care pot apărea oriunde pe piele. Aceste leziuni sunt îndepărtate, de cele mai multe ori, din cauza problemelor legate de sângerarea acestora. Pentru a îndepărta această creștere, se administrează mai întâi un anestezic local. Granulomul piogen va fi înlăturat chirurgical și, ulterior, cusut. Durata procedurii este de 20-30 de minute.

Beneficiile unei intervenții chirurgicale minore

  1. Incizii mai mici și mai puține
  2. Nevoie redusă de spitalizare
  3. Recuperare mai puțin dureroasă
  4. Revenirea rapidă la activitățile zilnice
  5. Rezultate de lungă durată

Tratamente inovative pentru sănătatea și frumusețea ta

Descoperă intervențiile chirurgicale minore și beneficiile pe care ți le poate oferi la nivelul tenului și corpului.

Articole din aceeași categorie