Ozonoterapie

Ozonoterapia, tratament adjuvant pentru regenerarea corpului

Ozonoterapia indică procesul de administrare a gazului de ozon în corp pentru a trata anumite afecțiuni medicaleși pentru a crește cantitatea de oxigen din organism. Gazul de ozon este o formă reactivă de oxigen care constă din trei molecule de oxigen în loc de două. Un nivel ridicat de oxigen contribuie la întărirea sistemului imunitar și regenerarea celulară, prin procesul de înlocuire a celulelor deteriorate.

Creșterea aportului de oxigen se face prin contactul ozonului cu fluidele corporale, reacție ce rezultă cu formarea de proteine și celule roșii în sânge. Terapia cu ozon stimulează organismul să funcționeze mai bine și să își îndeplinească răspunsul natural de autovindecare.

Terapia cu ozon: opțiuni de tratament

Ozonoterapia poate fi văzută ca o metodă alternativă de tratament sau ca o terapie complementară. Ozonul poate fi introdus în organism prin mai multe forme, mai exact: administrare cu acțiune generală (autohemoterapia majoră, autohemoterapia minoră, insuflații intrarectale/intravaginale cu ozon) și administrare cu acțiune locală (infiltrație subcutană, sac cu ozon). Metoda de tratament este determinată în funcție de dimensiunea și tipul bolii. Tratamentul pentru fiecare patologie în parte se face pe baza unor protocoale internaționale.

Autohemoterapia majoră

Autohematerapia majoră este cea mai completă modalitate de administrare a ozonului. Această procedură implică recoltarea a 50 ml – 250 ml de sânge venos care, ulterior, este amestecat cu o combinație de soluție salină și ozon medical. Pe măsură ce se ozonizează, sângele pacientului revine în venă. Interacțiunea sângelui cu ozonul pur contribuie la îmbunătățirea biologiei celulare a pacientului.

Autohemoterapia minoră

Autohemoterapia minoră este o procedură rapidă ce presupune extragerea unei cantități de 10 ml de sânge din vena pacientului care se amestecă cu 10 ml de ozon și este introdus injectabil, intramuscular în mușchii fesieri. Autohemoterapie minoră este o terapie nedureroasă care se folosește în tratarea anumitor boli, precum acneea, astmul bronșic sau psoriaz.

Insuflații intrarectale/intravaginale cu ozon

Ozonoterapia prin insuflații se face prin două modalități de administrare: insuflația vaginală și insuflația rectală. Insuflacția rectală este una dintre cele mai rapide moduri de a primi ozon în organism, în contextul în care este ușor absorbit prin pereții colonului. Acest tip de tratament este unul potrivit pentru pacienții care suferă de patologii legate de intestin, colon sau ficat. Insuflația vaginală este o terapie utilizată în cazul infecțiilor, în contextul în care ozonul deține proprietăți bactericide. Procedurile presupun introducerea a maximum 300 ml de ozon, printr-o canulă foarte subțire.

Infiltrație subcutană

Infiltrația subcutană presupune extragerea unei cantități de ozon într-o seringă sterilă și administrarea ozonului cu un ac foarte fin în zona de tratament. Cantitatea de ozon administrat variază între 2 ml – 5 ml, iar durata procedurii este, de regulă, 15-20 de minute. Această terapie se utilizează în cazul afecțiunilor articulare, precum artrită, artroză.

Sac cu ozon

Împachetarea cu ozon este o metodă de administrare cu acțiune locală pe membrele superioare și inferioare. Acestea sunt plasate în pungi rezistente la ozon care sunt atașate la ambele capete și conectate la aparatul de ozon. De regulă, terapia este utilizată în tratamentul ulcerelor varicoase, a plăgilor infectate, a arsurilor sau a bolilor dermatologice.

Beneficiile ozonoterapiei

  1. Vindecarea rănilor cronice
  2. Reducerea stresului oxidativ
  3. Susținerea sistemului imunitar
  4. Îmbunătățirea circulației sângelui
  5. Sporirea metabolismului energetic
  6. Proprietăți antibacteriene, antifungice și antivirale
  7. Detoxifierea organismului
  8. Risc redus de atacuri cardicace repetate

Tratamente inovative pentru sănătatea și frumusețea ta

Descoperă terapia cu ozon și beneficiile pe care ți le poate oferi la nivelul corpului tău.

Articole din aceeași categorie